Jei daugiau sūrio dedame į salotas, aliejaus pilkime mažai ar visai nepilkime, nes sūryje yra ~37% riebalų.
Kietąjį sūrį vartokite labai saikingai, jei turite rėmenį/ opaligę, dilgėlinę, bet kokią stipriai išreikštą alergiją, atopinį dermatitą, aknę.
Avinžirnių salotos su pomidorais, paprikomis, agurkais ir kietuoju sūriu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 424 kcal

Ingredientai
  

  • 300 g agurkų
  • 250 g avinžirnių, virtų (100 g sausų). Avinžirnius geriausia naudoti sausus, išmirkyti parą ir išvirti. Vienu kartu galima pasigaminti daugiau ir užsišaldyti porcijomis. Bet jei badas žvelgia į akis ir jau rankos tiesiasi prie saldumynų, tada naudokite greitą maistą – konservuotus be padažų, tobula gamintus garuose.
  • 200 g saldžios raudonosios paprikos
  • 200 g vyšninių pomidorų. Jie turi mažiau skysčio ir daugiau minkštimo
  • 2 vnt. Pepperoncini pipirų, mažų marinuotų – tai pipirų ankštys. Jie 80kartų mažiau aitrūs, nei jelapenas.
  • 2 v.š. citrinos sulčių
  • 1 v.š. raudonojo vyno acto
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus, ypač tyro
  • 15 g raudonojo svogūno
  • 2 a.š. kietojo sūrio
  • baziliko, pagal skonį, aš dėjau šviežią, bet tinka ir džiovintas
  • kalendros lapelių, pagal skonį, bet galima keisti petražolėmis
  • raudonėlio, džiovinto, pagal skonį, tinka ir šviežias

Paruošimas
 

  • Daržoves susmulkiname.
  • Sudedame avinžirnius, kalendrą, viską pagardiname prieskoniais, citrinos sultimis, aliejumi ir išmaišome.
  • Paruoštas salotas pagardiname kietuoju sūriu.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 424kcal (21%)Angliavandeniai: 51gBaltymai: 16gRiebalai: 19gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 11gCholesterolis: 4mgNatris: 57mgKalis: 1143mg (57%)Skaidulos: 15g (43%)Cukrūs: 16g (64%)Vitaminas A: 4317µg (540%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 0.1µg (4%)Vitaminas C: 182mg (228%)Vitaminas D: 0.02µgVitaminas E: 5mg (42%)Vitaminas K: 48µg (64%)Kalcis: 142mg (18%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 313µg (157%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 112mg (30%)Fosforas: 325mg (46%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!