Avinžirniai savyje turi ir baltymų, ir angliavandenių. Teikia puikų sotumo jausmą ir tuo pačiu energijos. Avinžirnių traškučiai puikiai pakeis riešutus pavakariams, tiks kelionės užkandžiui, ar svečiams pavaišinti. Išorė traški, o vidus - minkštas.Foto: Giedrė Renevė
Traškūs avinžirniai savaitgalio užkandžiams recepto įvertinimas. Išbandei? Kviečiame įvertinti:
00 balsų
Kategorija Užkandžiai

Ingredientai
  

  • avinžiriai
  • lydytas sviestas ar kiti augaliniai riebalai
  • Prieskoniai: druska, pipirai, kmynai, česnakas, rūkytos paprikos prieskoniai. Jei norisi aštriau galite pabarstyti papildomai kajeno ar čili pipirais.

Paruošimas
 

  • Mirkytus avinžirnius išverdame, nesūdome.
  • Dubenėlyje sumaišome avinžirnius su lydytu sviestu arba kitais augaliniais riebalais, kad kepami jie nedžiūtų ir dailiai apskrustų.
  • Paberiame paruoštus avinžirnius ant skardos su kepimo popieriumi ar keraminiame inde. Pabarstome druska, pipirais, kmynais, česnaku, rūkytos paprikos prieskoniais.
  • Pašauname į orkaitę, kad apskrustų apie 15-20 minučių +200C temperatūroje.
  • Atvėsiname ir pateikiame. Skanaus!

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Užkandžiai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje, ​Virta
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!