Skanaus linki recepto autorė – Dalia S.
Avinžirnių užtepėlė (Hummus) su saulėje džiovintais pomidorais recepto įvertinimas. Išbandei? Kviečiame įvertinti:
00 balsų

Ingredientai
  

  • 2 saujos mirkytų avinžirnių (mirkyti ne mažiau 24 valandų)
  • 3 skiltelės česnako
  • 5 džiovinti pomidorai
  • 1 sauja mirkytų anakardžio riešutų
  • 1 tbsp sezamo sėklų
  • 1 tbsp aliejaus
  • 1 sauja petražolių
  • Druska (pagal skonį)
  • Malti pipirai (pagal skonį)

Paruošimas
 

  • Išverdame avinžirnius.
  • Į smulkintuvą dedame avinžirnius – susmulkiname, toliau dedame česnaką – vėl pasmulkiname.
  • Tokiu pačiu principu dedame pomidorus, sezamo sėklas, anakardžio riešutus ir viską smulkiname. Paskutines dedame petražoles.
  • Jeigu masė per tiršta, galima įpilti vandens, kuriame virė avinžirniai.
  • Pagardiname su druska ir maltais pipirais.
  • Valgome su agurko ar cukinijos riekelėmis.

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!