![_avinzirniu-uztepele-su-sauleje-dziovintais-pomidorais](https://www.sulieknek.lt/wp-content/uploads/2013/01/uztepele_avinzirniu-uztepele-su-sauleje-dziovintais-pomidorais_giedrereneve_202003_didelefoto-500x375.jpg)
Puiki avinžirnių užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais. Sveika ir skanu. Būtinai paragaukite.
Avinžirnių užtepėlė (Hummus) su saulėje džiovintais pomidorais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 2 saujos avinžirnių mirkytų ne mažiau 24 valandas
- 1 saujos anakardžio riešutų mirkytų
- 1 saujos petražolių
- 5 saulėje džiovintų pomidorų
- 3 skiltelės česnako
- 1 v. š. sezamo sėklų
- 1 v. š. aliejaus
- druskos pagal skonį
- pipirų maltų, pagal skonį
Paruošimas
- Išverdame avinžirnius.
- Į smulkintuvą (blenderį) dedame avinžirnius – susmulkiname, toliau dedame česnaką – vėl pasmulkiname.
- Tokiu pačiu principu dedame pomidorus, sezamo sėklas, anakardžio riešutus ir viską smulkiname.
- Paskutines dedame petražoles.
- Jeigu masė per tiršta, galima įpilti vandens, kuriame virė avinžirniai.
- Pagardiname aliejumi, druska ir maltais pipirais.
- Valgome su agurko ar cukinijos riekelėmis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 326kcal (16%)Angliavandeniai: 33gBaltymai: 12gRiebalai: 18gSočiosios riebalų rūgštys: 2gNatris: 42mgKalis: 548mg (27%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 212µg (27%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 7mg (9%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 48µg (64%)Kalcis: 103mg (13%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 156µg (78%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 109mg (29%)Fosforas: 280mg (40%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Dalia S