Puiki avinžirnių užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais. Sveika ir skanu. Būtinai paragaukite.
Avinžirnių užtepėlė (Hummus) su saulėje džiovintais pomidorais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 15 min.
Kategorija Užtepėlės
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 326 kcal

Ingredientai
  

  • 2 saujos avinžirnių mirkytų ne mažiau 24 valandas
  • 1 saujos anakardžio riešutų mirkytų
  • 1 saujos petražolių
  • 5 saulėje džiovintų pomidorų
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 v. š. sezamo sėklų
  • 1 v. š. aliejaus
  • druskos pagal skonį
  • pipirų maltų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Išverdame avinžirnius.
  • Į smulkintuvą (blenderį) dedame avinžirnius – susmulkiname, toliau dedame česnaką – vėl pasmulkiname.
  • Tokiu pačiu principu dedame pomidorus, sezamo sėklas, anakardžio riešutus ir viską smulkiname.
  • Paskutines dedame petražoles.
  • Jeigu masė per tiršta, galima įpilti vandens, kuriame virė avinžirniai.
  • Pagardiname aliejumi, druska ir maltais pipirais.
  • Valgome su agurko ar cukinijos riekelėmis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 326kcal (16%)Angliavandeniai: 33gBaltymai: 12gRiebalai: 18gSočiosios riebalų rūgštys: 2gNatris: 42mgKalis: 548mg (27%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 212µg (27%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 7mg (9%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 48µg (64%)Kalcis: 103mg (13%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 156µg (78%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 109mg (29%)Fosforas: 280mg (40%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Užtepėlės
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto autorė: Dalia S
3.7 3 votes
Patiko? Įvertinkite!