Avižinė košė su avokadu, mielių dribsniais ir citrinpipiriais

Giedrė Renevė rašo, kad tai puiki ryto pradžia ir jai labai patinka toks derinys.
00 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 35 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams

Ingredientai
  

  • 65 g avių avižų grūdai
  • 30 g avokado
  • 30 g pomidorų
  • 0,5 a.š. mielių dribsnių
  • 2 žiupsneliai citrinpipirių

Paruošimas
 

  • Vakare perplauname avižų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
  • Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
  • Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
  • Į paruoštas avižų kruopas dedame smulkintą avokadą, supjaustytą pomidorą, barstome mielių dribsniais ir citrinpipiriais. Skanaus.

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Gaminimo būdas: Šviežia, ​Virta
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!