Avižos suteikia sotumo jausmą, šalina kenksmingas medžiagas, slopina uždegimus, mažina krešulių susidarymo riziką ir cholesterolio sintezę. Taip pat skatina gerųjų bakterijų dauginimąsi žarnyne, stiprina imunitetą ir reguliuoja gliukozės kiekį kraujyje.
Avižinė košė su patisonu ir cinamonu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 40 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 351 kcal

Ingredientai
  

  • 60 g avižų
  • 30 g patisono
  • 1 v. š. kokosų aliejaus kepimui
  • 1 žiupsn. cinamono
  • 1 žiupsn. druskos

Paruošimas
 

  • Vakare perplauname avižų grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
  • Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
  • Verdame 2-3 minutes, tada grūdus paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
  • Ant kokosų aliejaus pakepiname patisoną (taip pat galima cukiniją ar moliūgą). 
  • Užberiame cinamono ir truputį druskos.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 351kcal (18%)Angliavandeniai: 42gBaltymai: 8gRiebalai: 18gSočiosios riebalų rūgštys: 12gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gNatris: 43mgKalis: 273mg (14%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 66µg (8%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 5mg (6%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 39mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 28µg (14%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 90mg (24%)Fosforas: 257mg (37%)Selenas: 17µg (31%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Dieta: Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Šviežia, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė: Birutė Vitkauskienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!