Porcijų kiekis: 1

Kalorijų kiekis 1 dienai

1200kcal

1600kcal

2000kcal

Produktai-sudėtinės dalys

Svoris, g

Svoris, g

Svoris, g

Svogūnėliai 10 20 25
Smulkintos avižos 60 80 100
Sojos padažas 10 15 20
Druska 0,5 0,5 0,5
Kcal porcijai: 235 320 400
Baltymai 8,9 11,9 15
Angliavandeniai 42 56,2 70,3
Riebalai 3,9 5,2 6,5

Gaminimo žingsniai:
1.Vakare perplauname avižų grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
2. Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
3. Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
4. Supilame sojos padažą, sudedame smulkintus svogūnų laiškus ir išmaišome.
Šaltinis:https://www.seriouseats.com/recipes/2009/01/mark-bittmans-savory-oatmeal-with-scallions-and-soy-sauce-recipe.html

0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!