Porcijų kiekis: 1
Kalorijų kiekis 1 dienai |
|||
1200kcal |
1600kcal |
2000kcal |
|
Produktai-sudėtinės dalys |
Svoris, g |
Svoris, g |
Svoris, g |
Svogūnėliai | 10 | 20 | 25 |
Smulkintos avižos | 60 | 80 | 100 |
Sojos padažas | 10 | 15 | 20 |
Druska | 0,5 | 0,5 | 0,5 |
Kcal porcijai: | 235 | 320 | 400 |
Baltymai | 8,9 | 11,9 | 15 |
Angliavandeniai | 42 | 56,2 | 70,3 |
Riebalai | 3,9 | 5,2 | 6,5 |
Gaminimo žingsniai:
1.Vakare perplauname avižų grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
2. Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
3. Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
4. Supilame sojos padažą, sudedame smulkintus svogūnų laiškus ir išmaišome.
Šaltinis:https://www.seriouseats.com/recipes/2009/01/mark-bittmans-savory-oatmeal-with-scallions-and-soy-sauce-recipe.html
O košes ne rytas valgyti reikia? Kodėl prie visų košių, kurios pastaruoju metu sukeltos, surašyta, kad pietums / vakarienei valgyti?
sveiki, dėkui, pakoregavome:)