Rabarbarai – vertingas maistas, turintis mažą kalorijų kiekį – vos 21 kcal /100 g. Saikingas rabarbarų vartojimas yra puikus skaidulų, vitaminų K ir C, mangano, kalio, antioksidantų: polifenolių, beta karotino ir antocianinų šaltinis. Pastarieji yra tik raudonuose stiebuose, nes būtent antioksidantas antocianinas nudažo lapkočius skaisčia raudona spalva.
Avižinių miltų pyragas su rabarbarais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 39 min.
Iš viso 49 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 8 porcijos
Porcijoje 130 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g avižinių miltų
  • 150 g rabarbarų arba pagal poreikį
  • 2 kiaušinių
  • 1 v.š. graikiško jogurto
  • 1 v.š. cukraus arba pagal poreikį
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 0,25 a.š. druskos

Paruošimas
 

  • Rabarbarus nulupame ir supjaustome nedideliais gabalėliais.
  • Avižinius miltus sumaišome su kiaušiniais, jogurtu, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Jei tešla labai tiršta, galima įdėti dar šiek tiek graikiško jogurto.
  • Į gautą masę sudedame rabarbarus ir viską gerai išmaišome.
  • Tešlą sudedame į kepimo formą ir kepame 180 C orkaitėje, apie 40 min. kepimo laikas priklausys nuo pyrago storio ir orkaitės savybių. Patikrinti ar pyragas iškepė, galite įsmeigę medinį pagaliuką, jei jis neapsivėlęs tešla – pyragas iškepęs, jei apsivėlęs – kepkite dar keletą minučių.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 130kcal (7%)Angliavandeniai: 19gBaltymai: 5gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 0.004gCholesterolis: 41mgNatris: 27mgKalis: 165mg (8%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 79µg (10%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.1µg (4%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas D: 0.2µg (4%)Vitaminas E: 0.3mg (3%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 38mg (5%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 15µg (8%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 40mg (11%)Fosforas: 140mg (20%)Selenas: 12µg (22%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!