Avižos išsiskiria iš kitų grūdinių kultūrų savo unikalia sudėtimi, nes turi didelį kiekį tirpių (betagliukanų) ir netirpių maistinių skaidulų, ypač vertingų žmogaus organizmo veiklai. Viso grūdo avižiniai miltai puikiai tinka pakeisti visus ar dalį įprastų miltų 
Avižinių miltų vafliai su bananais ir cinamonu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.25 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 151 kcal

Ingredientai
  

  • 1 banano gerai prinokiusio
  • 100 g avižinių miltų
  • 60 g sojų pieno
  • 1 kiaušinio
  • 1 a.š. cinamono
  • 0,5 a.š. kepimo miltelių

Paruošimas
 

  • Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cinamonu.
  • Įmušame kiaušinį, supilame pieną ir gerai išmaišome.
  • Bananą smulkiai supjaustome ir sudedame į tešlą.
  • Dedame po šaukštą masės ir kepame vaflinėje.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 151kcal (8%)Angliavandeniai: 24gBaltymai: 6gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 41mgNatris: 81mgKalis: 237mg (12%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 139µg (17%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 77mg (10%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 24µg (12%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 46mg (12%)Fosforas: 153mg (22%)Selenas: 13µg (24%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Low Calorie
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto autorė Miglė Viliūnė
5 3 votes
Patiko? Įvertinkite!