
Avižos išsiskiria iš kitų grūdinių kultūrų savo unikalia sudėtimi, nes turi didelį kiekį tirpių (betagliukanų) ir netirpių maistinių skaidulų, ypač vertingų žmogaus organizmo veiklai. Viso grūdo avižiniai miltai puikiai tinka pakeisti visus ar dalį įprastų miltų
Avižinių miltų vafliai su bananais ir cinamonu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1 banano gerai prinokiusio
- 100 g avižinių miltų
- 60 g sojų pieno
- 1 kiaušinio
- 1 a.š. cinamono
- 0,5 a.š. kepimo miltelių
Paruošimas
- Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cinamonu.
- Įmušame kiaušinį, supilame pieną ir gerai išmaišome.
- Bananą smulkiai supjaustome ir sudedame į tešlą.
- Dedame po šaukštą masės ir kepame vaflinėje.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 151kcal (8%)Angliavandeniai: 24gBaltymai: 6gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 41mgNatris: 81mgKalis: 237mg (12%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 139µg (17%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 77mg (10%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 24µg (12%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 46mg (12%)Fosforas: 153mg (22%)Selenas: 13µg (24%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė Miglė Viliūnė
Puiku. Net vaikai valgė;) kartosim ir į sąrašą
Vaisiai supjaustyti gabalėliais visai gera idėja, bet avižiniai miltai valfliams visai netinka, labai greitai sugeria visą drėgmę ir tešla pasidaro per tiršta.
skysčio įpilate ir viskas