Avižose yra daug maistinių skaidulų vadinamų beta gliukanais. Šios skaidulos gali padėti sumažinti blogojo cholesterolio kiekį.
Avižų grūdų košė su kokosų pienu ir cinamonu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 60 g avižų
- 50 ml kokosų pieno 18 % riebumo
- 1,5 g cinamono
- 1 g druskos
Paruošimas
- Vakare perplauname avižų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) ,kokosų pienu bei druska, užverdame.
- Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Pagamintą avižinę košę pagardiname cinamonu ir išmaišome. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 330kcal (17%)Angliavandeniai: 43gBaltymai: 9gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gNatris: 398mgKalis: 334mg (17%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 4µg (1%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 55mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 26µg (13%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 3mg (150%)Magnis: 107mg (29%)Fosforas: 295mg (42%)Selenas: 17µg (31%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė Vaida Kurpienė