Avižos suteikia sotumo jausmą, šalina kenksmingas medžiagas, slopina uždegimus, mažina krešulių susidarymo riziką ir cholesterolio sintezę. Taip pat skatina gerųjų bakterijų dauginimąsi žarnyne, stiprina imunitetą ir reguliuoja gliukozės kiekį kraujyje.
Avižų kruopų košė su migdolais, svogūnu ir sojos padažu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 60 g avižų kruopų
- 1 svogūno vidutinio dydžio
- 5 migdolų
- 1 v.š. sojos padažo
- lydyto sviesto kepimui
Paruošimas
- Per naktį mirkytas kruopas gerai perplauname.
- Dedame į puodą su vandeniu, užverdame ir paliekame brinkti.
- Svogūnus susmulkiname ir apkepame.
- Svogūnus pagardiname sojos padažu, sumaišome su smulkintais migdolais ir uždedame ant paruoštų kruopų.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 389kcal (19%)Angliavandeniai: 53gBaltymai: 12gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 6gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gTransriebalai: 1gCholesterolis: 22mgNatris: 1078mgKalis: 462mg (23%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 252µg (32%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 8mg (10%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 79mg (10%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 46µg (23%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 3mg (150%)Magnis: 117mg (31%)Fosforas: 333mg (48%)Selenas: 18µg (33%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė