Avižos suteikia sotumo jausmą, šalina kenksmingas medžiagas, slopina uždegimus, mažina krešulių susidarymo riziką ir cholesterolio sintezę. Taip pat skatina gerųjų bakterijų dauginimąsi žarnyne, stiprina imunitetą ir reguliuoja gliukozės kiekį kraujyje.
Avižų kruopų košė su migdolais, svogūnu ir sojos padažu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 1 day
Gaminimas 15 min.
Iš viso 1 day 15 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 389 kcal

Ingredientai
  

  • 60 g avižų kruopų
  • 1 svogūno vidutinio dydžio
  • 5 migdolų
  • 1 v.š. sojos padažo
  • lydyto sviesto kepimui

Paruošimas
 

  • Per naktį mirkytas kruopas gerai perplauname.
  • Dedame į puodą su vandeniu, užverdame ir paliekame brinkti.
  • Svogūnus susmulkiname ir apkepame.
  • Svogūnus pagardiname sojos padažu, sumaišome su smulkintais migdolais ir uždedame ant paruoštų kruopų.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 389kcal (19%)Angliavandeniai: 53gBaltymai: 12gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 6gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gTransriebalai: 1gCholesterolis: 22mgNatris: 1078mgKalis: 462mg (23%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 252µg (32%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 8mg (10%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 79mg (10%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 46µg (23%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 3mg (150%)Magnis: 117mg (31%)Fosforas: 333mg (48%)Selenas: 18µg (33%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė
3 2 votes
Patiko? Įvertinkite!