Avokaduose gausu gerųjų riebalų, skaidulinių medžiagų bei kitų svarbių maistinių medžiagų. Skaidulos gali padėti numesti svorio bei sulieknėti, sumažinti cukraus šuolius kraujyje bei yra glaudžiai susijusios su mažesne įvairių ligų rizika.
Avokadų ir rabarbarų užtepėlė su česnaku recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 5 porcijos
Porcijoje 152 kcal

Ingredientai
  

  • 8 rabarbarų
  • 2 avokadų
  • 2 skiltelių česnako
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • sezamų seklų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Nulupame avokadusir rabarbarų kotus.
  • Rabarbarus, avokadus ir česnaką susmulkiname smulkintuve.
  • Į gautą masę sudedame likusius ingredientus ir viską išmaišome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 152kcal (8%)Angliavandeniai: 11gBaltymai: 3gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gNatris: 17mgKalis: 634mg (32%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 201µg (25%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 15mg (19%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 41µg (55%)Kalcis: 90mg (11%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 72µg (36%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 36mg (10%)Fosforas: 60mg (9%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Eglė Savickienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!