Pastiprinti širdies ir KRAUJAGYSLIŲ sistemą padeda baklažanui spalvą suteikiantis antioksidantas flavonoidas antocianinas.
Baklažanai įdaryti grūdėta varške ir pagardinti kaparėliais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1 baklažano
- 3 v.š. grūdėtos varškės
- 1 pomidoro
- kalendros tinka krapai ar patražolės
- 15 g kaparėlių
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Baklažaną suvyniojame į kepimo popierių ir kepame 170 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Jeigu Baklažanas didesnis, kepti teks kiek ilgiau.
- Kol baklažanas kepa, pasiruošiame įdarą. Grūdėtą varškę sumaišome su smulkintu pomidoru, kapota šviežia kalendra bei kaparėliais. Pagardiname druska bei pipirais.
- Kai baklažanas iškepa, jį įpjauname įšilgai ir į vidų sudedame paruoštą įdarą.
- Valgome su norimomis daržovėmis ar jų salotomis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 185kcal (9%)Angliavandeniai: 34gBaltymai: 11gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 8mgNatris: 612mgKalis: 1400mg (70%)Skaidulos: 16g (46%)Cukrūs: 21g (84%)Vitaminas A: 1282µg (160%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 28mg (35%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 33µg (44%)Kalcis: 98mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 129µg (65%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 87mg (23%)Fosforas: 213mg (30%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraitė