Pastiprinti širdies ir KRAUJAGYSLIŲ sistemą padeda baklažanui spalvą suteikiantis  antioksidantas flavonoidas antocianinas.
Baklažanai įdaryti grūdėta varške ir pagardinti kaparėliais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 40 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 185 kcal

Ingredientai
  

  • 1 baklažano
  • 3 v.š. grūdėtos varškės
  • 1 pomidoro
  • kalendros tinka krapai ar patražolės
  • 15 g kaparėlių
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Baklažaną suvyniojame į kepimo popierių ir kepame 170 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Jeigu Baklažanas didesnis, kepti teks kiek ilgiau.
  • Kol baklažanas kepa, pasiruošiame įdarą. Grūdėtą varškę sumaišome su smulkintu pomidoru, kapota šviežia kalendra bei kaparėliais. Pagardiname druska bei pipirais.
  • Kai baklažanas iškepa, jį įpjauname įšilgai ir į vidų sudedame paruoštą įdarą.
  • Valgome su norimomis daržovėmis ar jų salotomis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 185kcal (9%)Angliavandeniai: 34gBaltymai: 11gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 8mgNatris: 612mgKalis: 1400mg (70%)Skaidulos: 16g (46%)Cukrūs: 21g (84%)Vitaminas A: 1282µg (160%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 28mg (35%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 33µg (44%)Kalcis: 98mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 129µg (65%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 87mg (23%)Fosforas: 213mg (30%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraitė
1.7 3 votes
Patiko? Įvertinkite!