Kas nemėgsta balandėlių? Šiandien siūlau išmėginti nuostabius balandėlius su vištiena. Jie puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei.
Balandėliai su vištiena recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
No ratings yet
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 35 min.
Iš viso 55 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 366 kcal

Ingredientai
  

  • 100-150 g vištienos maltos
  • 100 g morkos
  • 50 g svogūno
  • 10 g lydyto sviesto daržovėms apkepti
  • 2 kopūsto lapų
  • druskos pagal skonį
  • mėgstamų prieskonių pagal skonį, puikiai tiks persiladas

Paruošimas
 

  • Kopūstų lapus apverdame, atvėsiname.
  • Smulkiai sukapojame svogūną ir supjaustome morką.
  • Apkepiname lydytame svieste su prieskoniais.
  • Dalį apkeptų daržovių sumaišome su malta vištiena.
  • Susukame į apvirtus kopūstų lapus.
  • Balandėlius kartu su likusiomis morkomis ir svogūnais sudedame į troškinimui skirtą indą ir užpilame nedideliu kiekiu vandens.
  • Patroškiname ant nedidelės ugnies 30-35 min.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 366kcal (18%)Angliavandeniai: 18gBaltymai: 21gRiebalai: 24gSočiosios riebalų rūgštys: 10gTransriebalai: 1gCholesterolis: 97mgNatris: 265mgKalis: 706mg (35%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 17581µg (2198%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 26mg (33%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 49µg (65%)Kalcis: 86mg (11%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 74µg (37%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 53mg (14%)Fosforas: 221mg (32%)Selenas: 15µg (27%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be laktozės
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Troškinta, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė: Audronė St. Lau
3 2 votes
Patiko? Įvertinkite!