Pateikiu du baltos mišrainės variantus. Jei valgys ir maži vaikai – daug didesnė tikimybė, kad jie rinksis antrąjį mišrainės pateikimo variantą. Vaikai mėgsta matyti ką valgo ir vengia sumaišytų patiekalų. Vietoje majonezo naudotas jogurto padažas, kurio skonis labai panašus į majonezo. Pagaminamas greitai, kaloringumas daug mažesnis nei majonezo, o produktų (jogurto bei garstyčių) galima rasti savo šaldytuve. Jei kam labai norisi majonezo, galima ir su juo. Namie gamintas yra vertingas ir naudingas. Naminio majonezo padažą rasite čia>>

Ingredientai
- 120 g bulvių virtų, 2 vnt
- 100 g morkos virtos, 1 vnt
- 100 g žaliųjų žirnelių šaldytų
- 1 agurko rauginto
- 2 v. š. graikinio jogurto galima ir daugiau. Jei pieno produktų nevartojate rinkitės augalinį jogurtą
- 2 a. š. garstyčių grūdėtų
- krapų šviežių ar šaldytų, pagal skonį
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Supjaustyti virtas daržoves. Svarbu nepervirti. Morkas pervirėte, jei smeigiant peiliu jos lūžta. Morkos turi išlikti kietesnės už bulves.
- Nuplikyti šaldytus žirnelius.
- Supjaustyti raugintus agurkus.
I pateikimo variantas:
- Pjaustytas daržoves, kartu su žirneliais, beriame į dubenį.
- Sumaišome su paruoštu graikinio jogurto ir garstyčių padažu, gardiname druska, pipirais ir šviežiais krapais.
II pateikimo variantas:
- Galima pateikti susluoksniuotą stiklinėje ir kiekvienam pateikti po atskirą porciją su jogurto-garstyčių padažu.
- Padažo receptą rasite čia:https://www.sulieknek.lt/lauros-jogurtinis-salotu-padazas-su-garstyciomis/
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.