Dėl kopūstuose esančių seleno, vitamino C ir A bei kitų antioksidantų sulėtinamas senėjimo procesas, oda išlieka ilgiau graži ir stangri, mūsų organizme gaminasi kalogenas. Pastarasis ypatingai svarbus mūsų odos stangrumui ir sąnarių lankstumui.
Baltagūžio kopūsto salotos su ropėmis ir virtais avinžirniais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 90 g kopūsto
- 50 g kale salotos
- 40 g avinžirnių virtų
- 40 g paprikos
- 40 g ropės
- šlakelio alyvuogių aliejaus
- šlakelio citrinos sulčių
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Daržoves susmulkiname.
- Įdedame avinžirnius.
- Pagardiname prieskoniais.
- Užpilame citrinos sulčių ir aliejaus ir viską sumaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 177kcal (9%)Angliavandeniai: 26gBaltymai: 8gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gNatris: 105mgKalis: 682mg (34%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 6347µg (793%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 155mg (194%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 427µg (569%)Kalcis: 146mg (18%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 148µg (74%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 63mg (17%)Fosforas: 158mg (23%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė Lina Vaitiekūnienė