Cukinijos vadinamos vienomis sveikiausių daržovių. Jose gausu naudingų medžiagų: vitaminų C, B1, B2, E, pektinų, angliavandenių, natrio, kalio, vario, magnio, kalcio, geležies, cinko, fosforo.
Baltojo ridiko ir cukinijos salotos su žirnelių ankštimis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 80 g ridiko baltojo
- 80 g cukinijos
- 50 g vyšninių pomidorų
- 50 g agurko
- 50 g žirnelių anksčių
- 1,5 v.š. grietinės
- 5 g svogūnų laiškų
- druskos pagal skonį
Paruošimas
- Ridiką, cukiniją ir agurką sutarkuojame šiaudeliais.
- Pomidorus ir žirnelių ankštis perpjauname į kelias dalis.
- Viską pagardiname grietine, svogūnų laiškais, druska irsumaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 100kcal (5%)Angliavandeniai: 13gBaltymai: 4gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 0.3gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 11mgNatris: 88mgKalis: 718mg (36%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 1324µg (166%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas B12: 0.04µg (2%)Vitaminas C: 66mg (83%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 35µg (47%)Kalcis: 88mg (11%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 79µg (40%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.4mg (20%)Magnis: 49mg (13%)Fosforas: 111mg (16%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė