Jei šią duoną kepsite mažesnėse formelėse – gausis kelios duonelės. Galite kepti ir kaip keksiukus.
Bananų duona recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.52 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 50 min.
Iš viso 55 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 4 bananų vidutinio dydžio
  • 200 g miltų (galite maišyti 100g avižinių ir 100g viso grūdo ruginių)
  • 2 kiaušinių
  • 1 saujos graikinių riešutų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 žiupsn. druskos
  • vanilės esencijos pagal skonį

Paruošimas
 

  • Bananus sutriname, galima šakute arba smulkintuvu.
  • Įmušame kiaušinius, sudedam vanilę, druską, sumaišome ir supilame miltus su kepimo milteliais.
  • Viską išmaišome, sudedame graikinius riešutus.
  • Supilame į pailgą formelę, puošti galima bananais arba riešutais.
  • Kepame funkcija "viršus-apačia" 40min. 180 laipsnių.

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Augalinis
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Julija Ivanauskienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!