Rikotos sūryje yra tik labai nedidelis kiekis riebalų, vadinasi, ir mažiau kalorijų. Dar vienas tokio sūrio privalumas – tai, kad jį galima naudoti gaminant mažo kaloringum o desertus. Rikota organizmui naudinga visų pirma tuo, kad joje gausu vitaminų, mineralų, aktyviųjų medžiagų, kurių esama ir piene, išrūgose, rauge.
Blyneliai su rikotos sūriu ir obuoliais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 250 g rikotos sūrio
- 2 obuolių
- 2 kiaušinių
- 100 ml vandens
- 4 v.š. avižų miltų arba pagal poreikį
- 1 v.š. rudojo cukraus nerafinuoto
Paruošimas
- Kiaušinio baltymą atskiriame nuo trynio. Baltymą išplakame iki standžių putų.
- Trynį su cukrumi išsukame iki purumo, sudedame rikotos sūrį.
- Pilame vandenį, suberiame miltus ir išmaišome, Paliekame bent 10 min. tešlą pastovėti, ji turi gautis tirštos grietinės konsistencijos. Jei tešla per skysta, įdėkite dar miltų.
- Obuolius nuplauname, nulupame ir sutarkuojame burokine tarka.
- Į tirštos grietinės konsistencijos tešlą sudedame tarkuotus obuolius ir atsargiai mentele įmaišome išplaktą baltymą.
- Keptuvėje įkaitiname lydytą sviestą ir iš gautos masės kepame blynus iš abiejų pusių, ant silpnos kaitros, kol visiškai iškeps.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 306kcal (15%)Angliavandeniai: 30gBaltymai: 15gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 152mgNatris: 118mgKalis: 300mg (15%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 17g (68%)Vitaminas A: 595µg (74%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 206mg (26%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 31µg (16%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.5mg (25%)Magnis: 34mg (9%)Fosforas: 248mg (35%)Selenas: 25µg (45%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė
TRAGEDIJA! Viskas daryti, taip, kaip nurodyta recepte. Tešla nesusiriša, neišeina apversti blyno keptuvėje. Jau ne pirmas receptas, kuris nesigauna. Produktai išmesti, su žmona susipykta, vaikas liko nevalgęs.
Gaila, kad nepavyko šis receptas. Šio recepto autorei, viskas kuo puikiausiai pavyko. Priežasčių gali būti įvairių ir labai daug kas priklauso ir nuo turimų produktų (pvz. obuolių sultingumo, kiaušinių dydžio), jie turi įtakos tešlos skystumui. Tešlą būtina bent 10 min. palikti pastovėti, kad miltai išbrinktų ir taptų tirštos grietinės konsistencijos, o esant reikalui pridėti daugiau miltų. O kepti ne per karštoje keptuvėje ant silpnos kaitros. Kuris variantas buvo Jūsų, labai sunku pasakyti. Gal bandysite atrasti Jūsų gaminimo ypatumus ir pasidalinsite su mumis savo įžvalgomis. Ačiū.
Vietoj avižų miktų naudojau rūpius speltos ar kvietimus miltus, įdėjau arbatinį šaukštelį kepimo miltelių. Kepiau orkaitėje 180 laipsnių 30 min, forma kvadratinė 29 cm x 20 cm. Labai skanu!
Suiro, neišėjo net apversti :/
Smagu, kad bandote receptus. Užmaišytą tešlą reikėtų palikti pastovėti bent 10-15 min., vėliau atsargiai įmaišyti plaktus baltymus ir tarkuotus obuolius, o blynelius reikėtų kepti ant silpnos ugnies iš abiejų pusių. Tikimės kitą kartą pavyks :)
Subliuška, nesigauna gražios formos…
pabandykite kepti vaflinėje.
Išbandėm receptuką. Blynai begalo skanūs, purūs. Seniai jau bevalgiau tokių skanių blynų. Jei obuoliukai saldūs, siūlyčiau cukraus iš vis nedėti. Ačiū už receptuką ir gerą skonį🙂👏