Rikotos sūryje  yra tik labai nedidelis kiekis riebalų, vadinasi, ir mažiau kalorijų. Dar vienas tokio sūrio privalumas – tai, kad jį galima naudoti gaminant mažo kaloringum o desertus. Rikota organizmui naudinga visų pirma tuo, kad joje gausu vitaminų, mineralų, aktyviųjų medžiagų, kurių esama ir piene, išrūgose, rauge.
Blyneliai su rikotos sūriu ir obuoliais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.54 balsų
Pasiruošimas 25 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 50 min.
Kategorija Blynai, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 3 porcijos
Porcijoje 296 kcal

Ingredientai
  

  • 250 g rikotos sūrio
  • 2 obuolių
  • 2 kiaušinių
  • 100 ml vandens
  • 3 v.š. avižų miltų
  • 1 v.š. rudojo cukraus nerafinuoto

Paruošimas
 

  • Kiaušinio baltymą atskiriame nuo trynio. Baltymą išplakame iki standžių pūtų.
  •  Trynį su cukrumi išsukame iki purumo, sudedame rikotos sūrį
  • Pilame vandenį, suberiame miltus ir išmaišome.
  • Obuolius nuplauname, nulupame ir sutarkuojame burokine tarka.
  • Į tirštos grietinės konsistencijos tešlą sudedame tarkuotus obuolius ir įmaišome išplaktą baltymą.
  • Keptuvėje įkaitiname lydytą sviestą ir iš gautos masės kepame blynus iš abiejų pusių, kol visiškai iškeps.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 296kcal (15%)Angliavandeniai: 28gBaltymai: 14gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 1gCholesterolis: 152mgNatris: 117mgKalis: 291mg (15%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 17g (68%)Vitaminas A: 595µg (74%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 205mg (26%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 30µg (15%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 30mg (8%)Fosforas: 237mg (34%)Selenas: 24µg (44%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Blynai, Pusryčiams
Dieta: Low Calorie
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė
5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!