Idėja labai skaniems pusryčiams. Ar jau išbandėte? Nieko nelaukite ir pasigaminkite ;)
Bolivinė balanda su karštomis daržovėmis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pietums, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 3 porcijos
Porcijoje 287 kcal

Ingredientai
  

  • 1 stiklinės bolivinės balandos (kynvos)
  • 100-200 g žaliųjų žirnelių nelukštentų
  • 2 morkų
  • 1 poro mažo
  • 1/2 brokolio
  • lydyto sviesto kepimui
  • 1 žiupsn. česnakų džiovintų, prieskoninių
  • ciberžolės pagal skonį
  • kmynų pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • 1 stiklinę bolivinės balandos išsiverdame.
  • 2 morkas, supjaustome šiaudeliais.
  • Pirmiausia ant lydyto sviesto pasikepame morkas, pabarstome džiovintu česnaku, ciberžolės, kmynų, druskos, pipirų įdedame.
  • Kai morkos truputi paminkštėja įdedame visas likusias daržoves ir pakepame, kepimui nebededame riebalų, o jei reikės, įpilame vandens.
  • Rekomenduojame paskaninti daržoves petražolėmis, krapais, čili pipirais arba džiovintais pomidorais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 287kcal (14%)Angliavandeniai: 50gBaltymai: 11gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 1gCholesterolis: 4mgNatris: 66mgKalis: 607mg (30%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 7631µg (954%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 26mg (33%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 35µg (47%)Kalcis: 69mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 157µg (79%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 137mg (37%)Fosforas: 324mg (46%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Pusryčiams
Dieta: Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Keptuvėje, ​Virta
Nuotraukos autorė: Dalia Matjod
4 1 vote
Patiko? Įvertinkite!