Šias kruopas, taip paruoštas, galima valgyti kiekvieną rytą. Nes variantų begalė, o skonis puikus.
Bolivinės balandos košė su daržovėmis susukta į nori lapą
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 65 g bolivinės balandos kruopų baltų ir juodų
- 1 morkos
- 0,5 svogūno
- 0,5 paprikos
- 1 sauja špinatų
- 5 g kokoso aliejaus
- druskos pagal skonį
- aštriųjų paprikų miltelių pagal skonį
- balzamiko acto pagal skonį
Paruošimas
- Vakare perplauname bolivinės balandos kruopas (šiuo atveju mišinys juoda-balta) šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas iki 5 min. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Ant kokosų aliejaus pakepiname smulkintas morkas, svogūnus. pakepusius sumaišome su bolivine balanda.
- Ant jūros dumblių lapų paskleidžiame kruopas, dedame papriką ir smulkintus špinatus. Gardiname aštriųjų paprikų milteliais ir purškiamu balzamiko actu. Susukame ir valgome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 356kcal (18%)Angliavandeniai: 58gBaltymai: 12gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 5gNatris: 113mgKalis: 934mg (47%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 14867µg (1858%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 92mg (115%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 156µg (208%)Kalcis: 93mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 227µg (114%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 172mg (46%)Fosforas: 365mg (52%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Audronė Mackevičienė