Sudėtinės dalys pagal porcijų dydžius

Maža porcija

Didelė porcija

Didelė porcija intensyviai sportuojantiems

Produktai-sudėtinės dalys

Svoris, g

Svoris, g

Svoris, g

Bolivinės balandos kruopos65100120
Tofu (sojos pieno sūris)354555
Druska0,511,5

Bolivinės balandos košės su tofu (sojos pieno sūriu) gaminimo būdas:
1. Vakare perplauname bolivinės balandos kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
2. Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
3. Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas iki 5 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
4. Pagamintą bolivinės balandos košę pagardiname tofu (sojos pieno sūriu) ir išmaišome.
Skanaus!

Nuotraukos autorė Jolanta Kardelytė.

5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!