Puikus pusryčių pasirinkimas. Būtinai išbandykite šį mūsų siūlomą variantą.
Bolivinės balandos košė su sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 65 g bolivinės balandos (kynvos)
- 15 g kietojo sūrio
- 0,5 g druskos
Paruošimas
- Vakare perplauname bolivinės balandos kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas iki 5 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Pagamintą bolivinės balandos košę pagardiname sutarkuotu sūriu ir išmaišome. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 284kcal (14%)Angliavandeniai: 42gBaltymai: 13gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 12mgNatris: 291mgKalis: 366mg (18%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 101µg (13%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas E: 2mg (17%)Kalcis: 106mg (13%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 120µg (60%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 128mg (34%)Fosforas: 350mg (50%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Kristina Valaitienė