Brokoliai yra puikus ląstelienos, vitaminų C, B,A, E, K, mangano, fosforo, kalio šaltinis. Juose taip pat yra magnio, omega-3riebalų rūgščių, baltymų, cinko, kalcio, geležies. Brokoliai mažina alergenų turinčių medžiagų poveikį mūsų organizmui, užkerta kelią mažakraujystei, stiprina kaulus. Tad mėgaukimės jais!
Brokolių apkepas su vištiena ir mocarelos sūriu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 40 min.
Iš viso 50 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 318 kcal

Ingredientai
  

  • 1 brokolio, didesnio
  • 6 kiaušinių
  • 200 g vištienos krūtinėlės
  • 100 g mocarelos sūrio
  • 100 ml augalinio pieno
  • 3 v.š. grietinės
  • 1 a.š. alyvuogių aliejaus, formos patepimui
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Brokolį supjaustome ir truputį apverdame.
  • Kiaušinius išplakame su pienu, grietine ir prieskoniais.
  • Į formą pateptą aliejumi sudedame brokolius, pjaustytą vištieną, užpilame kiaušinių plakiniu.
  • Ant viršaus užberiame tarkuoto sūrio.
  • Kepame orkaitėje apie 40 min. 180 °C. Pirmas 20 min. kepkite uždengę su folija, vėliau atidenkite.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 318kcal (16%)Angliavandeniai: 14gBaltymai: 29gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gTransriebalai: 0.03gCholesterolis: 303mgNatris: 383mgKalis: 799mg (40%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 1596µg (200%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 136mg (170%)Vitaminas D: 12µg (240%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 157µg (209%)Kalcis: 283mg (35%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 131µg (66%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 0.4mg (20%)Magnis: 59mg (16%)Fosforas: 431mg (62%)Selenas: 45µg (82%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Jurgita Dilnikaitė-Paulauskienė
4.4 5 votes
Patiko? Įvertinkite!