100 g brokolio vitamino C yra 64,9 mg, kai citrinoje – 53 mg. Rekomenduojama paros vitamino C norma yra nuo 60 iki 100 mg. 200 g brokolio salotose ar garnyrui ir jūs jau turite reikiamą dozę, kuri padeda apsisaugoti nuo siausiančių virusų.
Brokolių salotos su avokadu ir pomidorais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Kategorija Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 261 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g brokolio
  • 100 g pomidorų
  • 50 g avokado
  • 30 g gražgarstės
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Brokolius atskiriame nuo koto, sudedame į gilų dubenį ir užpilame verdančiu vandeniu.
  • Avokadą supjaustome riekelėmis, pomidorus pasmulkiname.
  • Brokolius, pomidorus, avokadą, gražgarstes sudedame kartu ir pagardiname prieskoniais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 261kcal (13%)Angliavandeniai: 42gBaltymai: 9gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gNatris: 97mgKalis: 996mg (50%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 1905µg (238%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 153mg (191%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 172µg (229%)Kalcis: 88mg (11%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 152µg (76%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 65mg (17%)Fosforas: 171mg (24%)Selenas: 9µg (16%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!