Bulvės, burokėliai ir Matjes silkės

Tai puikus valgis pietums arba tikrų tikriausias Advento valgis. Taip patiekta silkė puikiai tiks užklupus netikėtiems svečiams ar Kūčių stalui.Receptą bei nuotrauką atsiuntė Donata Vaišnoraitė. Dėkojame Jai.
00 balsų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 35 min.
Kategorija Pietums

Ingredientai
  

  • 2 vidutinio dydžio burokėliai
  • 2 Matjes silkės filė išklotinių, jei naudosite paprastą silkę - mažiau
  • 1 labai didelė bulvė
  • 1 tsp grūdėtų garstyčių
  • 0,5 tsp medaus
  • kmynų, druskos bei juodų maltų pipirų
  • 0,5 tsp lydyto sviesto arba ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • šlakelis šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • kalendros kortelių arba krapų /petražolių

Paruošimas
 

  • Bulvę nuplauname šepetėliu ir supjaustome piršto storio riekelėmis, dedame į karščiui atsparų indą su dangčiu. Pašlakstome riebalais ir pabarstome kmynais. Pašauname į +170C laipsnių orkaitę. Kepame kol bulvės gražiai apskrunda, bet neperkepa.
  • Orkaitėje kepame ir neluptus burokėlius. Burokėliai turi likti traškūs. Šį kartą kepėme tiek pat laiko kaip ir bulves - apie 20 minučių.
  • Iškepus vos atvėsiname ir nulupame. Sudedame supjaustytus burokėlius į virtuvinį kombainą su medumi, šviežiai spaustomis citrinos sultimis, garstyčiomis, druska, pipirais ir 'pulse' funkcija susmulkiname į mažus kubelius.
  • Ant iškepusių bulvių klojame susmulkintus burokėlius. Ant viršaus - silkės gabaliukas, o į jos įpjautą 'kišenėlę' įdedame smulkintą kalendrą. Vietoje jos galite dėti krapus, petražoles arba smulkintus svogūnus.

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Pietums
Gaminimo būdas: Orkaitėje
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!