Dalinuosi ypatingai skaniu receptu su bulvėmis, kuris suteiks ilgą sotumo jausmą. Bulvės nėra tik tuščios kalorijos, kaip kai kas mano! Jau žinote, kad, priklausomai nuo paruošimo, jos gali greičiau ar lėčiau pasisavinti: rekomenduoju virti su lupena, nepervirti ir netrinti.
Bulvių salotos su šparaginėmis pupelėmis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 35 min.
Kategorija Pietums, Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 302 kcal

Ingredientai
  

  • 400 g bulvių (geriau mažų)
  • 300 g šparaginių pupelių šviežių
  • 100-150 g graikiško jogurto natūralaus
  • 1,5 v.š. grūdėtų garstyčių 
  • 20 g šviežių žalumynų (krapų/petražolių/laiškinių česnakų) 
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus ypač tyro
  • 0,5 a.š. druskos
  • 0,25 a.š. pipirų šviežiai maltų

Paruošimas
 

  • Užviriname vandenį ir įberiame 1/8 a. š. druskos. Sudedame bulves ir verdame ant vidutinės kaitros apie 15 minučių. Bulvės turi išlikti kietokos, kad nesubyrėtų pjaustant, tad parinkite vienodo dydžio bulves, kad vienodai išvirtų. 
  • Išimame bulves ir dedame į šaltą vandenį, kad atvėstų. Atvėsusias bulves nusausiname ir supjaustome 1 cm storio griežinėliais.
  • Paruošiame šparagines pupeles: išplauname, nupjauname galiukus ir supjaustome 4-6 cm ilgio gabaliukais. 
  • Užviriname vandenį ir trumpai paverdame šparagines pupeles sūriame vandenyje apie 4 minutes, jos turi likti „al dente“.
  • Kol pupelės verda, paruošiame dubenį su šaltu/lediniu vandeniu. Virimo laikui pasibaigus iš karto perkeliame pupeles į dubenį su vandeniu, kad jos išliktų traškios ir ryškios žalios spalvos.
  • Mažame dubenėlyje sumaišome jogurtą, garstyčias, ½ a. š. druskos, ¼ a. š. maltų pipirų ir 1 v. š. alyvuogių aliejaus.
  • Į dubenį dedame bulves, šparagines pupeles, susmulkintus žalumynus ir paruoštą padažą. Švelniai sumaišome su šaukštu ar rankomis.
  • Dedame salotas į serviravimo lėkštę, papuošiame žalumynais ir ragaujame.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 302kcal (15%)Angliavandeniai: 47gBaltymai: 15gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 3mgNatris: 750mgKalis: 1212mg (61%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 889µg (111%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 0.3µg (12%)Vitaminas C: 73mg (91%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 222µg (296%)Kalcis: 121mg (15%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 143µg (72%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 94mg (25%)Fosforas: 281mg (40%)Selenas: 10µg (18%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!