Šis patiekalas gali būti sveikesne bulvyčių fri versija. Subalansuota vaikams, bet tinka ir suaugusiems norintiems numesti svorio!
Sveikesnės bulvytės fri iš trijų rūšių šakniavaisių, keptos karšto oro gruzdintuvėje
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 100 g bulvių, šviežių
- 100 g saldžiųjų bulvių (batatų)
- 100 g saliero šaknies
- 1 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus, žemo rūgštingumo
- žiupsnelis ciberžolės
- žiupsnelis saldžiosios paprikos miltelių
Paruošimas
- Nuplauname daržoves.
- Salierą nuskutame. Skusti bulvių ir batato nereikia, bus vertingiau su lupena.
- Šakniavaisius supjaustome šiaudeliais, svarbu, kad būtų vienodo storio. Tą paprasčiausiai padaryti su pjaustykle, bet galima ir rankomis.
- Suberiame į dubenį, užpilame 1 v. š. ypač tyro, žemo rūgštingumo alyvuogių aliejaus, ir pamaišome, kad tolygiai pasidengtų. Kitaip ne keps, o džius.
- Pabarstome ciberžolės (gražesnės, geltonesnės bulvytės gaunasi) ir saldžiosios paprikos.
- Druską beriame pabaigoje ar net iškepus bulvytėms.
- Kepame karšto oro gruzdintuvėje specialia programa bulvytėms (jei neturite orkaitėje).
- Jei kepame daugiau pvz., 3-4 porcijas, kepimo viduryje atidarome stalčių ir sumaišome, jei 1-2 porcijas – nieko daryti nereikia.
- Viską kepame vienu kartu. Šakniavaisiai turi išlikti kramtomos konsistencijos.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 165kcal (8%)Angliavandeniai: 23gBaltymai: 3gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gNatris: 81mgKalis: 531mg (27%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 7115µg (889%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas C: 15mg (19%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 27µg (36%)Kalcis: 43mg (5%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 18µg (9%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 34mg (9%)Fosforas: 110mg (16%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 0.5mg (5%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.