Sveika košė gali būti puikus pusryčių pasirinkimas. Šiandien Jums siūlome burnočių sėklų košę.
Burnočių sėklų košė pagardinta sviestu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 12 val. 10 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 277 kcal

Ingredientai
  

  • 65 g burnočių sėklų
  • 5 g sviesto
  • 0,5 g druskos

Paruošimas
 

  • Vakare perplauname burnočių sėklas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
  • Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
  • Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
  • Pagamintą burnočių sėklų košę pagardiname sviestu.
  • Viską išmaišome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 277kcal (14%)Angliavandeniai: 42gBaltymai: 9gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 11mgNatris: 232mgKalis: 330mg (17%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 125µg (16%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas E: 1mg (8%)Kalcis: 103mg (13%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 53µg (27%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 161mg (43%)Fosforas: 362mg (52%)Selenas: 12µg (22%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: ​Virta
Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!