Sudėtinės dalys pagal porcijų dydžius

Maža porcija

Didelė porcija

Didelė porcija intensyviai sportuojantiems

Produktai-sudėtinės dalys

Svoris, g

Svoris, g

Svoris, g

Burnočių sėklos 65 100 120
Feta sūris 20 30 40
Druska 0,5 1 1,5

Burnočių sėklų košės su feta sūriu gaminimo būdas: 
1. Vakare perplauname burnočių sėklas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
2. Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
3. Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Sėklos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
4. Pagamintą burnočių sėklų košę pagardiname feta sūriu ir išmaišome.
Skanaus!