
Burnočiai turi daug antioksidantų, kurie padeda kovoti su laisvaisiais radikalais, kurie kenkia ląstelėms, padėdami sumažinti viską, pradedant senėjimo požymiais ir baigiant širdies ligomis.
Burnočių sėklų košė su fetos sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g burnočių sėklų
- 30 g fetos
- 1 g druskos
Paruošimas
- Vakare perplauname burnočių sėklas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Sėklos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Pagamintą burnočių sėklų košę pagardiname feta sūriu ir išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 225kcal (11%)Angliavandeniai: 33gBaltymai: 9gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 13mgNatris: 363mgKalis: 263mg (13%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 64µg (8%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 154mg (19%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 46µg (23%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 127mg (34%)Fosforas: 329mg (47%)Selenas: 12µg (22%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė