
Košė skani ir greitai paruošiama pusryčiams. Išbandykite ir jūs.
Burnočių sėklų košė su pesto padažu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 65 g burnočių sėklų
- 10 g pesto padažo
- 0,5 g druskos
Paruošimas
- Vakare perplauname burnočių sėklas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 10-15 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Pagamintą burnočių sėklų košę pagardiname pesto padažu ir išmaišome. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 280kcal (14%)Angliavandeniai: 43gBaltymai: 9gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 1mgNatris: 290mgKalis: 330mg (17%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 202µg (25%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas E: 1mg (8%)Kalcis: 119mg (15%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 53µg (27%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 161mg (43%)Fosforas: 362mg (52%)Selenas: 12µg (22%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė