Sudėtinės dalys pagal porcijų dydžius

Maža porcija

Didelė porcija

Didelė porcija intensyviai sportojantiems

Produktai-sudėtinės dalys

Svoris, g

Svoris, g

Svoris, g

Burnočių sėklos 65 100 120
Pesto padažas 10 15 20
Druska o,5 1 1,5
Kcal 280 429 523

Burnočių sėklų košės gaminimo būdas: 
1. Vakare perplauname burnočių sėklas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
2. Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
3. Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 10-15 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
4. Pagamintą burnočių sėklų košę pagardiname pesto padažu ir išmaišome.
Skanaus!