Viena šakninė daržovė, kurią galėčiau valgyti ir valgyti yra senas geras burokėlis. Keptas, virtas ar žalias - mano virtuvėje jis dominuoja. O kodėl nepabandžius ir pasigaminus humuso su termiškai neapdorotu burokėliu? Jūs dar nebandėte? Pats laikas tai padaryti. Receptas - kaip 2 x 2- paprastas!
Burokėlių humusas recepto įvertinimas. Išbandei? Kviečiame įvertinti:
00 balsų
Kategorija Užkandžiai

Ingredientai
  

  • 250 g virtų avinžirnių
  • 2 termiškai neapdoroti burokeliai
  • 2 skiltelės česnako
  • 2.5 tbsp sezamo sėklų pastos (tahini)
  • 100 ml skysčio nuo avinžirnių
  • Alyvuogių arba kitas kokybiškas aliejus
  • Druska, pipirai pagal skonį

Paruošimas
 

  • Eiga pagaminti šį ryškiaspalvį humusą labai paprasta. Visi recepto ingredientai sudedami į maisto kombainą. Paspaudžiame start mygtuką ir laukiame kol technika atliks savo darbą. Jeigu norite šilkinio humuso, nuvalykite odeles nuo avinžirnių ir trinkite kombaine kiek ilgiau.
  • Humusą galite apibarstyti smulkintomis petražolėmis ar kalendros lapais, sezamo sėklytėmis. Truputis čili pipirų taip pat nepakenks, o suteiks išskirtinio skonio.

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Užkandžiai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!