Viena šakninė daržovė, kurią galėčiau valgyti ir valgyti yra senas geras burokėlis. Keptas, virtas ar šviežias – mano virtuvėje jis dominuoja. O kodėl nepabandžius ir pasigaminus humuso su termiškai neapdorotu burokėliu? Jūs dar nebandėte? Pats laikas tai padaryti. Receptas – kaip 2 x 2 – paprastas!
Burokėlių humusas
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 250 g avinžirnių virtų
- 100 ml skysčio nuo avinžirnių
- 2 burokėlių termiškai neapdorotų
- 2,5 v. š. sezamų sėklų pastos tahini
- 2 skiltelės česnako
- alyvuogių aliejaus arba kitokio kokybiško
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Visi recepto ingredientai sudedami į maisto kombainą. Paspaudžiame start mygtuką ir laukiame kol technika atliks savo darbą. Jeigu norite šilkinio humuso, nuvalykite odeles nuo avinžirnių ir trinkite kombaine kiek ilgiau.
- Humusą galite apibarstyti smulkintomis petražolėmis ar kalendros lapais, sezamo sėklytėmis.
- Truputis čili pipirų taip pat nepakenks, o suteiks išskirtinio skonio.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 103kcal (5%)Angliavandeniai: 14gBaltymai: 4gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 43mgKalis: 251mg (13%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 22µg (3%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 30mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 105µg (53%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 29mg (8%)Fosforas: 107mg (15%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.