Cukinijos yra vienos lengviausiai virškinamų daržovių, nes vos 1,1 g skaidulų/100 g. Puikiai tinka vasarą, nes savyje turi daug vandens.
Cukinijose gausu vertingų medžiagų: vitaminų C, B1, B2, E, pektinų, angliavandenių, natrio, magnio, kalio, cinko, geležies, kalcio ir kt. Jose yra labai mažas cukrų kiekis, todėl idealiai tinka sergantiems diabetu.
Dėl nedidelio kiekio organinių rūgščių, cukinijos vertingos turint skrandžio ir žarnyno problemų. Kaip ir kitos daržovės, jos padeda išvengti širdies ligų, vėžio, sureguliuoti skysčių kiekį organizme.
Cukinijų blynai su fetos sūriu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pietums, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 3 porcijos
Porcijoje 240 kcal

Ingredientai
  

  • 600 g cukinijos
  • 125 g fetos sūrio
  • 2 kiaušinių
  • 2 v.š. speltos miltų
  • 10 g lydyto sviesto
  • 1 skiltelės česnako
  • krapų, pagal skonį
  • petražolių, pagal skonį
  • svogūno laiškų, pagal skonį
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Sutarkuojame cukinijas, jas nusunkiame. Dedame smulkinto česnako, krapų, petražolių, svogūnų laiškų, prieskonių.
  • Įtrupiname fetos sūrio, sudedame 2 v. š. speltos miltų (gali prireikti ir 3-4 v. š., žiūrėkite pagal tešlos tirštumą).
  • Atskirai išplakame 2 kiaušinius ir įmaišome į tešlą.
  • Kepame keptuvėje ant lydyto sviesto.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 240kcal (12%)Angliavandeniai: 13gBaltymai: 13gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 9gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 155mgNatris: 549mgKalis: 630mg (32%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 1060µg (133%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 40mg (50%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 23µg (31%)Kalcis: 266mg (33%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 83µg (42%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.4mg (20%)Magnis: 51mg (14%)Fosforas: 280mg (40%)Selenas: 16µg (29%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Pusryčiams
Dieta: Diabetui, Low Calorie
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Valdonė Danaitytė
5 4 votes
Patiko? Įvertinkite!