Cukinijose mažai angliavandenių, bet gausu naudingų medžiagų: vitaminų C, B1, B2, E, pektinų, natrio, magnio, kalio, cinko, geležies, kalcio.
Cukinijų kepsniai su pomidorų ir mocarela sūrio salotomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1 vnt. cukinijos, didesnės
- 1 g druskos
- 1 žiupsnelis česnako granulių
- juodųjų pipirų, paprikos, ciberžolės, pagal skonį
Salotoms:
- 50 g pomidoriukų
- 50 g mocarela sūrio rutuliukais
- 5 g moliūgų sėklų
- 5 g saulėgrąžų sėklų
- 2 a.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- juodųjų pipirų, pagal skonį
- druskos pagal skonį
- 2 vnt. Baziliko lapelių papuošimui
Paruošimas
- Didesnę cukiniją perpjauname per pusę ir įpjauname, kaip matyti nuotraukoje (galite pjaustyti, kaip jums patinka).
- Apibarstome mėgstamais prieskoniais: druska, pipirais, česnako granulėmis, paprika, ciberžole.
- Paliekame apie 30 min ,,pailsėti''.
- Po pusvalandžio, užpilame šiek tiek alyvuogių aliejaus ir dedame į 180 C įkaitintą orkaitę, kepame 10 min.
- Salotoms, sumaišome: pjaustytus pomidoriukus, mocarela rutuliukus, moliūgų ir saulėgrąžų sėklas, 2 a.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus, juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį.
- Dedame į lėkštę, papuošiame baziliku.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 324kcal (16%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 17gRiebalai: 25gSočiosios riebalų rūgštys: 9gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 11gCholesterolis: 40mgNatris: 763mgKalis: 746mg (37%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 979µg (122%)Vitaminas B6: 0.5mg (36%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 47mg (59%)Vitaminas D: 0.2µg (4%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 16µg (21%)Kalcis: 298mg (37%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 72µg (36%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 97mg (26%)Fosforas: 365mg (52%)Selenas: 13µg (24%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Aida Aidutė