Viena iš naudingų cukinijų savybių – padeda sureguliuoti vandens balansą organizme, pašalinti iš organizmo druskų perteklių.
Cukinijų spagečiai su pomidorais ir saliero stiebais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.84 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 20 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1
Porcijoje 130 kcal

Ingredientai
  

  • 2 vnt. cukinijos, mažos, jaunos
  • 2 vnt. pomidorų, vidutinių
  • 2 vnt. saliero stiebų
  • 100 ml pomidorų sulčių
  • 1 sklt. česnako
  • 1 šakelė petražolių
  • Čili pipirų, pagal skonį
  • druskos, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Nulupame ir susmulkiname 2 vidutinius pomidorus, bei 2 saliero stiebus.
  • Dedame į puodą pomidorus, salierus, 100 ml pomidorų sulčių, didelę skiltelę česnako, čili pipiro, žiupsnelį druskos.
  • Kol daržovės troškinasi savo sultyse, pjaustykle (skustuku) spagečiais supjaustome 2 mažas jaunutes cukinijas (siauromis juostelėm).
  • Šiek tiek jas pasūdome, pamaišome ir paliekame 2-3 min.
  • Tada lengvai nuspaudžiame ir nupilame susidariusį skystį.
  • "Spagečius" sudedame į daržovių troškinį ir atsargiai sumaišius dar ~3 min pakaitiname (daržovės turi likti nepervirę).
  • Dedame į lėkštę, pabarstome kapota saliero šakele ir cukinijos juostelėmis, kapotomis petražolėmis.
  • Patiekalas paruoštas. Lengva, greitai ir skanu.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 130kcal (7%)Angliavandeniai: 28gBaltymai: 7gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 0.3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 0.1gNatris: 108mgKalis: 1719mg (86%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 18g (72%)Vitaminas A: 3216µg (402%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 91mg (114%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 52µg (69%)Kalcis: 89mg (11%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 110µg (55%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 97mg (26%)Fosforas: 197mg (28%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Sriuba, Vakarienei
Dieta: Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Troškinta
Recepto ir nuotraukos autorė: Andželika Micutienė
3.7 3 votes
Patiko? Įvertinkite!