Žuvies verta valgyti bent kelis kartus per savaitę. Baltoje žuvyje yra daug visaverčių baltymų, iš jos pagaminti patiekalai – lengvai virškinami.
Daržovių sriuba su baltos žuvies kukuliais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 200 g menkės, tinka ir kita balta žuvis
- 100 g kopūsto
- 70 g morkų
- 50 g saliero šaknies
- 30 g kiaušinio
- 30 g svogūno
- 1 a.š. avižų sėlenų
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Žuvį sumalame, sumaišome su kiaušiniu ir sėlenomis, suformuojame kukulius.
- Verdame daržovių sultinį. Supjaustome kubeliais morką, saliero šaknį, kopūstą. Svogūno nepjaustome ji įdedame visą. Baigus virti sultiniui jį ištrauksime.
- Likus iki virimo pabaigos 10 min. sudedame žuvies kukuliukus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 306kcal (15%)Angliavandeniai: 23gBaltymai: 43gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 198mgNatris: 307mgKalis: 1484mg (74%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 12035µg (1504%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 49mg (61%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 106µg (141%)Kalcis: 144mg (18%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 97µg (49%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 113mg (30%)Fosforas: 618mg (88%)Selenas: 79µg (144%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Ina Šv