Jūrinė žuvis ir pankolis netikėtas, bet gardus derinys
1 porcijos (Kcal 254)
Žuvies troškinys – sudėtinės dalys :
Puikiai tinka jūrinė lydeka ir panašios neišraiškingo skonio jūrinės žuvys, geriausia nešaldytos. Galima naudoti visą arba filė.
5 g aliejaus
70 g pankolio
50 g saldžioji paprika, geriausia raudona
50 g pomidor0
2 g česnako
druska ir pipirai pagal skonį
20 g garžgraistės lapų (rukolos) sauja
Stiklinė daržovių sultinio. Originaliame recepte naudojamas vynas, tačiau norintiems sveikai maitintis tikrai reikėtų rinktis daržovių sultinį, nes alkoholis lėtina svorio kritimą ir neigiamai veikia organizmą. Vyną dar galima pakeisti natūralių citrinos sulčių ir vandens skiediniu. Nors kepant ir su daržovių sultiniu garžgraistės pakankamai kompensuoja “rūgštelės” trūkumą.

Žuvies troškinys – gaminimo žingsniai

  1. Supjaustome pankolį griežinėliais, papriką padaliname į 4-6 dalis.  
  2. Įkaitiname keptuvėje aliejų, suberiame pankolio gabalėlius ir pakepiname 1-2 minutes. Sudedame papriką ir toliau pamaišydami kepame 4-5 minutes.
  3. kol daržovės kepa, nublanširuojame pomidorą: apipilame verdančiu vandeniu ir palaikius minutę ištraukiame bei nulupame odelę, tuomet supjaustome ir pašaliname sėklas su skysčiu, susmulkiname kubeliais.  
  4. Pakepintas daržoves sudedame į kepimo formą. Tolygiai, pagal žuvies dydį paskirstome paprikos skilteles ant viršaus pasistengiam iškelti pankolio gabalėlius.
  5. Žuvį išvalome ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
  6. Ant paskleistų pakeptų daržovių uždedame žuvį.
  7. Susmulkintą pomidorą suberiame į keptuvę kurioje prieš tai kepėme daržoves, kartu suberiame česnaką. Patroškiname, maišydami apie 4-5 minutes. Prieš pabaigą supilame vyną ar daržovių sultinį ir dar paliekame 2 minutes pribręsti.
  8. Pagamintą pomidorų padažą užpilame ant žuvies viršaus, kepimo formą uždengiame dangčiu bei pašauname  iki +200C įkaitintą orkaitę. Kepame 35-45 minučių.

Patarimas: „Pateikti galima su visu kepimo indu, o lėkštėje paberti gera sauja garžgraistės (rukolos) – šis kontrastas labai pagerina skonį. Maistą gardinti druska ir pipirais pateikus ant stalo, jei pritrūksta.“