Stiklinė daržovių sultinio. Originaliame recepte naudojamas vynas, tačiau norintiems sveikai maitintis tikrai reikėtų rinktis daržovių sultinį, nes alkoholis lėtina svorio kritimą ir neigiamai veikia organizmą. Vyną dar galima pakeisti natūralių citrinos sulčių ir vandens skiediniu. Nors kepant ir su daržovių sultiniu gražgarstės pakankamai kompensuoja “rūgštelės” trūkumą. Patarimas: pateikti galima su visu kepimo indu, o lėkštėje paberti gera sauja gražgarstės (rukolos) – šis kontrastas labai pagerina skonį. Maistą gardinti druska ir pipirais pateikus ant stalo, jei pritrūksta.
Jūrinė žuvis troškinta su pankoliu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 45 min.
Iš viso 55 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 130 kcal

Ingredientai
  

  • 1 jūrinės lydekos ar panašios neišraiškingo skonio jūrinės žuvies, geriausia nešaldytos. Galima naudoti visą arba filė.
  • 1 stiklinės daržovių sultinio
  • 70 g pankolio
  • 50 g saldžiosios paprikos geriausia raudonos
  • 50 g pomidoro
  • 20 g gražgarsčių rukolos
  • 5 g aliejaus
  • 2 g česnako
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Supjaustome pankolį griežinėliais, papriką padaliname į 4-6 dalis.
  • Įkaitiname keptuvėje aliejų, suberiame pankolio gabalėlius ir pakepiname 1-2 minutes.
  • Sudedame papriką ir toliau pamaišydami kepame 4-5 minutes.
  • Kol daržovės kepa, nublanširuojame pomidorą: apipilame verdančiu vandeniu ir palaikius minutę ištraukiame bei nulupame odelę, tuomet supjaustome ir pašaliname sėklas su skysčiu, susmulkiname kubeliais.
  • Pakepintas daržoves sudedame į kepimo formą. Tolygiai, pagal žuvies dydį paskirstome paprikos skilteles ant viršaus pasistengiam iškelti pankolio gabalėlius.
  • Žuvį išvalome ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
  • Ant paskleistų pakeptų daržovių uždedame žuvį.
  • Susmulkintą pomidorą suberiame į keptuvę kurioje prieš tai kepėme daržoves, kartu suberiame česnaką. Patroškiname, maišydami apie 4-5 minutes.
  • Prieš pabaigą supilame vyną ar daržovių sultinį, druską, pipirus ir dar paliekame 2 minutes pribręsti.
  • Pagamintą pomidorų padažą užpilame ant žuvies viršaus, kepimo formą uždengiame dangčiu bei pašauname iki +200C įkaitintą orkaitę. Kepame 35-45 minučių.
  • Patiekiame su gražgarstėmis. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 130kcal (7%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 7gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 1046mgKalis: 691mg (35%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 3051µg (381%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 82mg (103%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 32µg (43%)Kalcis: 78mg (10%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 69µg (35%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 33mg (9%)Fosforas: 111mg (16%)Selenas: 7µg (13%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Orkaitėje
Nuotrauką atsiuntė Sabina Sate.
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!