Siūlau pasigaminti sveikesnius saldainius iš virtų avinžirnių ir taip savo racioną praturtinti augaliniais baltymais. Drąsiai improvizuokit įmaišydami mėgstamų riešutų ar sėklų, pavoliodami kokoso drožlėse ar tiesiog kakavoje, įdarydami džiovintais vaisiais ar riešutų sviestu! Skanaus! P. S. Nepatikėsit, bet neatšalęs primena tinginį, o pabuvęs šaldiklyje – šokoladą!
Avinžirnių ir kokoso pieno saldainiai – be pridėtinio cukraus
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 100 g avinžirnių virtų
- 20 g datulių sirupo
- 10 g kokosų pieno
- 10 g kakavos
Paruošimas
- Visus ingredientus dedam į smulkintuvą, išsukam iki vientisos masės.
- Formuojam rutuliukus ir dedam į šaldiklį.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 93kcal (5%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 4gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 141mgKalis: 214mg (11%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Kalcis: 24mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 13µg (7%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 45mg (12%)Fosforas: 83mg (12%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Giedrė Renevė
Labai skanu. Niekad nepagalvojau, kad iš avinžirnių galima padaryti saldumyną.