
Receptas pakankamai lengvai paruošiamas, puikios sudėties desertas.
Desertas iš migdolų, datulių, kokoso drožlių ir pieno
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
Pagrindui:
- 115 g migdolų miltų rupaus malimo
- 45 g datulių be kauliukų
- 25 g kokoso drožlių
- 15 g kokosų aliejaus
- 10 g kakavos
Kremas:
- 250 g kokosų pieno 23 proc.
- 200 g šokolado juodojo
- 1 v. š. klevų sirupo
Paruošimas
- Migdolų miltus, kokoso drožles, datules, kakavą ir ištirpintą kokoso aliejų sutrinti maisto smulkintuvu (blenderiu).
- Gautą masę paskirstyti nedidelėje torto formoje (autorė naudojo 15,5 cm diametro torto formą) ir gerai suspausti suformuojant pyrago dugną bei kraštus.
- Palikti šaldiklyje 10-15 minučių.
Įdaro paruošimas:
- Kokoso pieną su klevų sirupu pašildyti iki užvirimo.
- Tuomet pašildytą kokosų pieno iš klevų sirupo mišinį supilti ant susmulkinto šokolado ir palaukti 30 sekundžių.
- Sukamaisias judesiais išmaišyti iki blizgios masės.
- Ant sustingusio pagrindo supilti paruoštą įdarą.
- Dėti į šaldytuvą ir palaikyti per naktį kol sustings. Papuošti uogomis prieš patiekiant. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 156kcal (8%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 2gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 7gNatris: 5mgKalis: 103mg (5%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 23mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 3µg (2%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 26mg (7%)Fosforas: 40mg (6%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Vilma Karvelienė