
Labai greitai paruošiamos salotos, papildomai prie recepto galite pridėti dar ir kelis kiaulpienių lapelius.
Dilgėlių ir kopūstų salotos su agurkais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 120 g agurkų
- 80 g kopūstų baltagūžių
- 40 g dilgėlių lapelių jaunų
- 10 g alyvuogių aliejaus ypač tyro
- druskos pagal skonį
- krapų šviežių arba šaldytų, pagal skonį
- juodųjų pipirų šviežiai maltų, pagal skonį
- citrinos sulčių šviežiai spaustų, pagal skonį
Paruošimas
- Kopūstus sutrakuojame stambia („burokine“) tarka ir pagniaužome rankomis. Agurkus sutarkuojame šiaudeliais.
- Dilgėles nuplikome karštu vandeniu ir susmulkiname.
- Daržoves ir dilgėles sumaišome su aliejaus, citrinos sulčių ir prieskonių mišiniu. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 172kcal (9%)Angliavandeniai: 20gBaltymai: 4gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 60mgKalis: 582mg (29%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 1046µg (131%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 91mg (114%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 275µg (367%)Kalcis: 269mg (34%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 69µg (35%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 55mg (15%)Fosforas: 92mg (13%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė