Nors ir mažos,tačiau įvairios sėklos yra puikus baltymų, maistinių skaidulų, geležies, vitaminų ir Omega 3 riebiųjų rūgščių šaltinis. Saulėgrąžų sėklų branduoliuose gausu antioksidanto vitamino E, naudingo plaukams ir odai, ląstelių apsaugai nuo laisvųjų radikalų.
Duona su saulėgrąžomis, migdolais bei avižų dribsniais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 350 ml vandens
- 145 g avižų dribsnių
- 130 g saulėgrąžų sėklų
- 100 g chia sėklų
- 65 g migdolų, pjaustytų juostelėmis
- 4 v.š. balkšvojo gysločio sėklų luobelių
- 3 v.š. lydyto sviesto arba kokosų sviesto
- 1 a.š. druskos
Paruošimas
- Ištirpiname sviestą.
- Visus sausus ingredientus užpilame vandeniu ir tirpintu sviestu.
- Paliekame 2 val. išbrinkti.
- Tešlą sudedame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
- Kepame 175C orkaitėje 20min.
- Tuomet išimame iš formos, padedame ant grotelių ir pakepame dar 30 min.
- Pjaustome tik atšalus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 212kcal (11%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 6gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 6gMononesotieji riebalai: 5gTransriebalai: 1gCholesterolis: 8mgNatris: 221mgKalis: 212mg (11%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 153µg (19%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas E: 5mg (42%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 84mg (11%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 36µg (18%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 97mg (26%)Fosforas: 221mg (32%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Gintė Lan