Avinžirniai yra puikus skaidulų šaltinis. Ankštiniai augalai gali pagerinti kraujagyslių ir širdies veiklą. Todėl falafeliai gali būti puiki priemonė širdies ligų prevencijai, ypač jei kepimo metu neprisigeria daug riebalų.
Falafeliai – avinžirnių maltinukai su ciberžole ir kardamonu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 12 val. 30 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 3 porcijos
Porcijoje 302 kcal

Ingredientai
  

Falafeliams reikės:

  • 250 g avinžirnių
  • 1 svogūno
  • 1 v.š. miltų
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 a.š. malto kumino
  • 1 a.š. druskos
  • 0,5 a.š. ciberžolės
  • 0,5 a.š. kardamono
  • a.š. kepimo miltelių ar nugesintos sodos
  • žiupsn. kalendrų 
  • žiupsn. petražolių                                               

Tahini padažui reikės:

  • 4 v.š. sezamų pastos (kurią lengvai galima pasigaminti ir namie: sezamų sėklas pakepiname ir sutriname iki pastos konsistencijos)
  • 3 v.š. vandens
  • 3 v.š. citrinos sulčių
  • 2 v.š. natūralaus jogurto
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 a.š. druskos

Paruošimas
 

Falafeliai

  • Avinžirnius mirkome per naktį, o dar geriau ir visą parą.
  • Maisto smulkintuvu triname avinžirnius iki trupinių konsistencijos bet ne iki košelės.
  • Dedame svogūną, česnako skilteles, miltus, kepimo miltelius ar sodą, ir prieskonius.
  • Dar kartą viską pertriname.
  • Formuojame maltinukus.
  • Kepame su šlakeliu riebalų, kol gražiai apkeps. (Galima kepti ir orkaitėje, tik tuomet į visą falafelių masę reikia įpilti truputį riebalo).

Padažas

  • Į sezamų pastą dedame jogurtą.
  • Įpilame vandens, citrinos sultis.
  • Gardiname druska.
    Galima viską dar pertrinti maisto smulkintuvu, bet nebūtina.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 302kcal (15%)Angliavandeniai: 36gBaltymai: 13gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 6gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 2mgNatris: 1622mgKalis: 477mg (24%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 110µg (14%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 13mg (16%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 10µg (13%)Kalcis: 139mg (17%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 176µg (88%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 74mg (20%)Fosforas: 355mg (51%)Selenas: 12µg (22%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Vegan, Augalinis
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Estera
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!