Puikus pasirinkimas sotiems pusryčiams. Šią užtepėlę galite tepti ant viso grūdo duonos, papuošti krapais ar avokadais. Taip pat galite valgyti kaip užkandį su agurkų lazdelėmis. Skanaus!
Gaivi morkų ir fetos sūrio užtepėlė
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g fetos sūrio
- 1 morkos didesnės
Paruošimas
- Morką sumalame mėsmale.
- Į maltos morkos masę dedame pertrintą fetos sūrį ir išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 145kcal (7%)Angliavandeniai: 5gBaltymai: 7gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 7gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 45mgNatris: 579mgKalis: 129mg (6%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 5306µg (663%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 5µg (7%)Kalcis: 257mg (32%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 22µg (11%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 13mg (3%)Fosforas: 179mg (26%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė Vanda Unčiūrienė