Kopūstuose esančios įvairios medžiagos padeda mažinti cholesterolį lygį kraujyje ir stiprina kraujagyslių sieneles. Taigi valgydami kopūstus vykdote prevenciją širdies ir kraujagyslių ligoms, išimtis jei šiuo metu turite sutirštėjusį kraują.
Gaivios morkų, baltagūžio ir raudongūžio kopūstų salotos recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.85 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 78 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g kopūsto baltagūžio
  • 100 g kopūsto raudongūžio
  • 50 g morkų
  • 2 žiupsneliai druskos
  • 5 g citrinos sulčių

Paruošimas
 

  • Pasiruošiame daržoves: kopūstus supjaustome, o morkas sutarkuojame šiaudeliais. Sudedame į vieną indą.
  • Pabarstome druska, apšlakstome citrinos sultimis.
  • Daržoves šiek tiek paspaudome ir paliekame pastovėti, galima net 1 – 2 val.
  • Prieš patiekiant, dar kartą permaišome. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 78kcal (4%)Angliavandeniai: 18gBaltymai: 3gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 157mgKalis: 573mg (29%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 9567µg (1196%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 99mg (124%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 121µg (161%)Kalcis: 102mg (13%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 71µg (36%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 34mg (9%)Fosforas: 74mg (11%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Nuotrauką atsiuntė Lina Spoke‎.
3.5 8 votes
Patiko? Įvertinkite!