Greitai paruošiamos ir skanios salotos. Būtinai išbandykite ir pasidalinkite rezultatu.
Gaivios morkų, baltagūžio ir raudongūžio kopūstų salotos recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
51 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 78 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g kopūsto baltagūžio
  • 100 g kopūsto raudongūžio
  • 50 g morkų
  • 2 žiupsneliai druskos
  • 5 g citrinos sulčių

Paruošimas
 

  • Pasiruošiame daržoves: kopūstus supjaustome, o morkas sutarkuojame šiaudeliais. Sudedame į vieną indą.
  • Pabarstome druska, apšlakstome citrinos sultimis.
  • Daržoves šiek tiek paspaudome ir paliekame pastovėti, galima net 1 – 2 val.
  • Prieš patiekiant, dar kartą permaišome. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 78kcal (4%)Angliavandeniai: 18gBaltymai: 3gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 157mgKalis: 573mg (29%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 9567µg (1196%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 99mg (124%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 121µg (161%)Kalcis: 102mg (13%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 71µg (36%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 34mg (9%)Fosforas: 74mg (11%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos
Dieta: Diabetic, Be glitimo, Augalinis
Gaminimo būdas: Šviežia
Nuotrauką atsiuntė Lina Spoke‎.
3.7 3 votes
Patiko? Įvertinkite!