
Greitai paruošiamos ir skanios salotos. Būtinai išbandykite ir pasidalinkite rezultatu.
Gaivios morkų, baltagūžio ir raudongūžio kopūstų salotos
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 100 g kopūsto baltagūžio
- 100 g kopūsto raudongūžio
- 50 g morkų
- 2 žiupsneliai druskos
- 5 g citrinos sulčių
Paruošimas
- Pasiruošiame daržoves: kopūstus supjaustome, o morkas sutarkuojame šiaudeliais. Sudedame į vieną indą.
- Pabarstome druska, apšlakstome citrinos sultimis.
- Daržoves šiek tiek paspaudome ir paliekame pastovėti, galima net 1 – 2 val.
- Prieš patiekiant, dar kartą permaišome. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 78kcal (4%)Angliavandeniai: 18gBaltymai: 3gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 157mgKalis: 573mg (29%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 9567µg (1196%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 99mg (124%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 121µg (161%)Kalcis: 102mg (13%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 71µg (36%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 34mg (9%)Fosforas: 74mg (11%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotrauką atsiuntė Lina Spoke.