Bulves rekomenduoju valgyti su šviežiomis, termiškai neapdorotomis daržovėmis. Jei valgote karštų bulvių patiekalą ir šviežios daržovės šalia netinka, suvalgykite pirma daržoves, o paskui bulves. Skaidulos daržovėse sulėtins angliavandenių patekimą į kraują. Augaliniai ar pieno baltymai valgomi kartu su bulvėmis irgi sulėtina pasisavinimą, taigi jis trunka ilgiau, taip išvengiame ir greito cukrų šoktelėjimo į kraują.
Gaivios, sočios bulvių salotos
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 120 g bulvių
- 60 g raudonųjų pupelių, virtų. Jų galima išsivirti daugiau vienu metu ir užsišaldyti porcijomis, arba atsidėti nuo prieš tai daryto troškinio, ar naudoti konservuotas, virtas garuose.
- 40 g saliero koto – atradau, kaip tobulai dera ši daržovė su šaltomis bulvėmis, pabandykite – patiks. Jei yra galimybė perku, kad dar būtų ant jų lapelių – man dar skaniau.
- 4 g petražolių
- 4 g krapų
- 4 g česnako arba svogūnų laiškų. Tik jei nešitės salotas į darbą, nuo jų susilaikykite.
Padažui:
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus, ypač tyro
- 1 a. š. raudono vyno acto
- 1 a. š. garstyčių
- druskos, pagal skonį
Paruošimas
- Su lupena išverdame bulves. Jei skusite, tada virkite garuose.
- Kol verda, susismulkiname daržoves ir sumaišome padažą.
- Išvirtas bulves atvėsiname ir supjaustome kubeliais.
- Viską sluoksniuojame lėkštėje ir pašlakstome padažu.
Pastaba
Kitas padažo variantas majonezo gerbėjams: grietinė arba graikiškas jogurtas, garstyčios ir druska. Jei turite, idealiai tiks juodoji. Skonis bus panašus į majonezą, bet nauda – visai kita.
Jei nešitės į darbą, rekomenduoju:
- Vakare pasiruošti bulves ir pupeles bei susidėti jas į vieną indą.
- Kitame indelyje sumaišyti padažą.
- Žalumynus susikapoti ryte, pašlakstyti vandeniu ir susidėti į hermetinę tarą.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 311kcal (16%)Angliavandeniai: 38gBaltymai: 9gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gNatris: 140mgKalis: 928mg (46%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 832µg (104%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 36mg (45%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 93µg (124%)Kalcis: 72mg (9%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 124µg (62%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 67mg (18%)Fosforas: 180mg (26%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
būtinai gaminsiu,patiko