Topinambai gerina medžiagų apykaitą, nervų sistemos veiklą. Topinambai mažina kraujo krešumą, gliukozės ir cholesterolio kiekį kraujyje, stabdo akmenų susidarymą kepenyse, inkstuose, šlapimo pūslėje, šalina iš organizmo toksines medžiagas, saugo nuo vėžio.
Gaivios topinambų ir ridikėlių salotos
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 150 g topinambų
- 150 g ridikėlių
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus ypač tyro
- druskos pagal skonį
- maltų pipirų mišinio pagal skonį
- prieskoninių žolelių pagal skonį, labai tinka krapai
- citrinos sulčių pagal skonį
Paruošimas
- Topinambus ir ridikėlius plonais griežinėliais sutarkuojame rankine pjaustykle.
- Užpilame aliejumi.
- Dedame prieskonius ir išmaišome.
- Puošiame krapais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 258kcal (13%)Angliavandeniai: 31gBaltymai: 4gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gNatris: 104mgKalis: 999mg (50%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 17g (68%)Vitaminas A: 94µg (12%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 29mg (36%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 15µg (20%)Kalcis: 61mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 58µg (29%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 41mg (11%)Fosforas: 148mg (21%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraite
Labai patiko. Skanu:)