Reikės vos kelių ingredientų ir pagaminsite lengvai, gardų desertą. Naudoti galite ir kitas mėgstamas uogas ar vaisius.
Gaivus uogų ir varškės desertas
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 520 g varškės, 9 proc. riebumo
- 300 g braškių
- 200 g trešnių
- 150 ml vandens
- 25 g želatinos
- saldiklio, pagal poreikį, jei norisi saldžiau
- žiupsn. druskos
Paruošimas
- Varškę sutriname su virtuviniu trintuvu.
- Želatiną ištirpiname šiltame vandenyje ir pilame į varškę. Išmaišome, sudedame smulkintas uogas.
- Masę sukrečiame į formą, dengtą maistine plėvele. Dedame į šaldytuvą porai valandų. Tokį desertą patariu laikyti šaldytuve, kad greitai nesugestų.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 116kcal (6%)Angliavandeniai: 13gBaltymai: 12gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 0.2gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 13mgNatris: 248mgKalis: 207mg (10%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 127µg (16%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.3µg (12%)Vitaminas C: 27mg (34%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 0.2mg (2%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 75mg (9%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 21µg (11%)Geležis: 0.4mg (3%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 16mg (4%)Fosforas: 136mg (19%)Selenas: 9µg (16%)Cinkas: 0.4mg (4%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė