
Burokėliuose itin gausu organizmui reikalingų medžiagų. Pavyzdžiui, jodo juose daugiau nei kitose daržovėse. Burokėliuose yra ir daug vitaminų B1, B2, PP, o vitamino C yra net du kartus daugiau nei morkose.
Gardi žalių burokėlių ir anakardžio riešutų užtepėlė
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 120 g burokėlių, žalių
- 20 g anakardžio riešutų
- 1 skiltelės česnako
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Viską sudedame virtuvinį trintuvą ir sutriname.Labai skanu ant duonos, su daržovių lazdelėmis ar košės pagardinimui.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 83kcal (4%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 3gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gNatris: 68mgKalis: 268mg (13%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 20µg (3%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 16mg (2%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 68µg (34%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 43mg (11%)Fosforas: 86mg (12%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė