Prisiminiau, kad turiu vaflinę- spurginę. Vaflius jau kepiau, spurgytės dar laukė savo laiko. Ir jis išaušo šiandien. Tie, kas netikite, kad buvo skanu, kviečiu į svečius, teigia recepto autorė.
Gardžios varškės spurgos, keptos be riebalų recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.914 balsų
Pasiruošimas 2 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 12 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 3 porcijos
Porcijoje 139 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g varškės
  • 2 kiaušinių
  • 2 v.š. avižinių miltų arba speltos
  • 2 v.š. lydyto sviesto, (40 g)
  • 1 a.š. agavų sirupo

Paruošimas
 

  • Varškę pertriname šakute.
  • Viską gerai išmaišome iki grietinės tirštumo.
  • Kepame spurgų keptuvėje arba orkaitėje.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 139kcal (7%)Angliavandeniai: 7gBaltymai: 8gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 1gCholesterolis: 125mgNatris: 197mgKalis: 95mg (5%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 322µg (40%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 48mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 20µg (10%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 14mg (4%)Fosforas: 135mg (19%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Low Calorie
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Birutė Vitkauskienė
4 8 votes
Patiko? Įvertinkite!