Obuolių pyraguose dažniausiai man per mažai… obuolių ir per daug biskvito/ tešlos, jie persausi. Tokį suvalgiusi, nejaučiu nei malonumo, nei sotumo. Tad šį kartą kepu pyragą, kuriame ypač daug obuolių ir baltymų, jis drėgnas, tankus bei labai sotus. Pyrago tešloje nėra glitimo. 
Greitai pagaminamas, kupinas baltymų obuolių pyragas be glitimo recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.77 balsų
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 50 min.
Iš viso 1 hour 10 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 10 porcijos
Porcijoje 194 kcal

Ingredientai
  

  • 4 obuolių, didelių rūgščių
  • 6 kiaušinių, gali ir 4 užtekti
  • 200 g avižinių miltų, tinka ir avižų dribsniai arba avižų sėlenos, tik pastarųjų reikės mažiau. Skanu ir kokosų miltus naudoti, tik tada reikėtų augalinio gėrimo (pieno) pilti.
  • 200 g varškės, 9 proc. riebumo
  • 80 g stevijos arba cukraus, pagal skonį. Dėjau 80 g visam kiekiui. Kas mėgsta saldžiai, bus mažoka, nes gaminau šį pyragą daugiau kaip užkandį, o ne kaip saldų pyragą. Tad kiekį saldumo reguliuokitės pagal save.
  • 30 g grietinės arba graikiško jogurto
  • 1 v.š. cinamono aš tik barsčiau, bet jei maišysite ir į tešlą (rekomenduočiau) tikrai daugiau ir reikės. Taip pat galite naudoti prieskonių mišinius meduoliams kepti.
  • 1 a.š. druskos
  • ½ a.š. vanilės, galima ir daugiau
  • ½ a.š. kokosų miltų, vietoje pudros – nebūtina, tik dėl grožio

Paruošimas
 

  • Išplakame kiaušinius su grietine, prieskoniais ir cukrumi. Suberiame varškę ir pertriname, tada pilame miltus. Sumaišome, kad būtų vienalytė masė.
  • Įjungiame orkaitę kaisti iki 180 ℃, kad kol susiruošiame, jau būtų galima kepti.
  • Nulupame ir supjaustome obuolius, dalį – skiltelėmis, o vieną – riekelėmis.
  • Į skardą pilame vieną sluoksnį tešlos, tada įstrižai (kampu įgrūsdami į tešlą) dedame obuolius.
  • Antras sluoksnis – tešlos, ir tada ant viršaus riekelėmis dedame supjaustytą obuolį. Paruošta pašauti.
  • Parenkame orkaitėje kepimo funkciją su mažai drėgmės. Pyragas kepa įprastai viršus/apačia, tik vos garų pridedu. Tokiu būdu pyragai ir kepiniai neišdžiūva viduje, geriau iškyla. Kepame apie 30 min. Priklausomai nuo jūsų pasirinktos formos storio, galimas kepimo laikas 30-45 min.
    Traukiame ir valgome. Pyragą tinka ragauti ir šiltą, ir šaltą.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 194kcal (10%)Angliavandeniai: 35gBaltymai: 9gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 103mgNatris: 339mgKalis: 234mg (12%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 240µg (30%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.3µg (12%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 59mg (7%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 24µg (12%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 39mg (10%)Fosforas: 187mg (27%)Selenas: 17µg (31%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
4.3 12 votes
Patiko? Įvertinkite!